HOME

Krakenpost-Standaardteksten

Startpagina

Menu
Archief
Faq
Handboeken
Internetgebruik
Spambeleid
[ Standaardbrieven ]

 
English
Faq-excerpt
List-Info
Spam-policy
Usermanual 
 
Startpagina

Krakenpost.nl menu
Archief
Faq
Handboeken
Internetgebruik
Spambeleid
[ Standaardbrieven ]

 
English menu
Faq-excerpt
List-Info
Spam-policy
Usermanual

  

Trailer

Elk bericht op de lijst wordt aangevuld met een trailer de maillijsten-naam voor een handtekeningbestand. Soms mis je de trailer, omdat het mailbericht wat doorgestuurd is een niet-standaardcodering heeft en het veiliger is om er niks achteraan te plakken.

Info

De info is het manifest van de maillijst. Het is altijd opvraagbaar per e-mail: kraken-post-info@dvxs.nl en op deze website als krakenpost.nl/text/info.

Welkom

Iedere nieuwe abonnee ontvangt automatisch een welkomstbericht.

Help

De help: kraken-post-help@dvxs.nl geeft een eerste hulp; het is bij veel standaardbrieven achteraan ingevoegd. Ik probeer het kort, maar zinvol als op zich staande help te houden.

faq

Zoals gebruikelijk zijn de faq ook als gewone tekst opvraagbaar via kraken-post-faq@dvxs.nl.

Aanmeldprocedure

De aanmeldprocedure kent enkele standaardbrieven:
het bevestigingsverzoek, de hierboven al gemelde welkomstbericht, een foutmelding als het cookienummer fout is en als je adres al abonnee was krijg je een nop-melding

Afmelden

Ook het afmelden gaat via:
een bevestigingsverzoek en een bevestiging van uitschrijving
Ook hier kan het goed misgaan:
een andere alias gebruikt? en de bad cookie

Alarm: bonzende berichten

Berichten kunnen bonzen en de mailing lijst manager vind dat minder leuk. Harde actie dus: waarschuwing, een uitschrijving tenzij die wel aankomt. De uitschrijving die wel gelezen wordt komt aan met een lijst van gemiste berichten, zodat je die alsnog kunt opvragen.

Moderation: to accept or reject

Als een beoordelaar je bericht weigert ontvang je een rejection. De beoordelaars hebben het bericht via een mod-request eerder ontvangen. Mocht geen van de moderators zin hebben de zoveelste virus e.d. te weigeren, dan ontvangt de inzender een mod-timeout na 5 dagen. Zo'n time-out kan natuurlijk ook andere oorzaken hebben, bijvoorbeeld omdat de moderators de eigen mod-help nog zitten te lezen.

Mod Machten

De moderators hebben nog meer machten: mensen aan- en afmelden als abonnee van de lijst, deny-list, allow-list en het bewerken van de standaardbrieven:
mod-subscribe, mod-sub-confirm, mod-unsub-confirm
edit-list, edit-do & edit-done.